Recomand:

miercuri, 15 iunie 2011

Cum să scoți textul din imagini?


Răspunsul este simplu: folosind un program OCR (Optical Character Recognition, sau în română Recunoașterea Optică a Caracterelor). Un astfel de program transformă imagini cu scris tipărit sau printat în text editabil.
La ora actuală acest gen de programe sunt destul de dezvoltate încât să poată recunoaște majoritatea fonturilor.
În continuare vă voi prezenta câteva site-uri care oferă gratuit acest serviciu:
Dacă imaginea are o rezoluție bună, conversia va avea o calitate impresionantă, dar un mare minus este faptul că Google Docs nu reține formatarea inițială a documentului.
1. Google Docs. Prima dată trebuie să vă faceți cont aici (dacă aveți deja cont săriți peste acest pas), iar apoi dați click aici pentru a uploada fișierul pe care doriți să îl transformați din imagine în text. Selectați fișierul (1) și bifați căsuța “Convertiți textele din fișiere PDF sau fișiere imagine în documente Google Docs.”(2). Alegeți dosarul de destinație al fișierului convertit (3) apoi apăsați “Începeți încărcarea” (4).
2. FreeOCR.com este de asemenea un serviciu gratuit pe care îl puteți încerca. Avantajul este acela că nu este nevoie de înregistrare, doar uploadați fișierul, selectați limba în care este scris textul și apăsați “Send file”. În scurt timp veți obține rezultatul dorit, însă la fel ca și Google Docs, nici acesta nu reține formatarea inițială.
3. OCROnline.com este site-ul de care am fost cel mai mulțumit. Deși trebuie să vă faceți cont pentru a-l putea folosi, acest site are avantajul că păstrează formatarea originală.
Cu o simplă căutare pe google puteți găsi și alte astfel de site-uri pe care le puteți testa și compara până veți găsi unul care să vă mulțumească deoarece gusturile nu se discută.

1 comentarii:

da-tiar trompi viewuri ca nu-i asa naspa situ

Trimiteți un comentariu